С години делата на Мартин Божанов били прекратяваниСъс сигурност в “Нотариата

...
С години делата на Мартин Божанов били прекратяваниСъс сигурност в “Нотариата
Коментари Харесай

Разследват роднини и адвокати на Нотариуса

С години делата на Мартин Божанов били прекратявани
Със сигурност в “Нотариата ” са работили корумпирани служители на реда и магистрати

Може да си е сменил ЕГН-то

Смъртта на Мартин Божанов-Нотариуса не пречи да продължи следствието към останалите участници в проведена незаконна група за измами, пране на пари, изнудване и закани към магистрати. Делото се приключва единствено против убития и даже ролята му да е била началник на въпросната група, обвинявания могат да получат всички други от незаконния сговор, обясниха през днешния ден магистрати пред “Труд news ”.

Кръгът от лица към Нотариуса, може да включва втората и даже първата му брачна половинка, 68-годишната му майка и цялостен куп юристи, свързани с пране на пари, покупко-продажби с парцели, придобивани с подправени документи. Сред забърканите сигурно има и чиновник на Икономическа полиция с малко име Петър и прякор Пинокио, който е кум на Нотариуса. В машинациите са взели участие и сътрудници на Пинокио от Министерство на вътрешните работи, които освен са охранявали Божанов, тъй като от време на време го бият с бухалки, а му намирали и данни за самотни възрастни хора, правели информации в системата Български документи за идентичност, кадастъра и ЕСГРАОН, пишели подправени удостоверения за наследници. Бандата включвала и трети лица, да вземем за пример - някакъв фен по дело на Мартин Божанов, доведен от София в правосъдната зала в Луковит, особено с цел да отиде и да каже на съдията Владислава Цариградска, че не е хубаво човек да живее в инвалидна количка. Разкрият ли кои са функциите в “Нотариата ”, нищо чудно в случай че криминалистите стигнат и до килъра на Нотариуса.

Днес бе популяризирана прокурорска информация, която демонстрира, че по тъжби против Нотариуса са формирани голям брой досъдебни производства през последните 15-20 години, само че всички те приключвали с прокурорски прекратявания поради липса на закононарушение. В изявление от 2021 година Божанов най-нагло твърди, че няма присъди и висящи каузи, само че към 2006 година, когато е ударен от комисията “Кушлев ”, той има най-малко една присъда за машинация. По тогавашните закони нямаше така наречен гражданска конфискация на нелегално имущество, а се вземаха единствено коли, пари и парцели на наказани. Затова и мнозина считат, че с топлите си връзки в съда Божанов е съумял да смени някои и друга цифра от ЕГН-то.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР